Musea

Facebook Like ons en maak kans op een keuze kadobon, kies je eigen dagje weg.

Amsterdam Dungeon
Amsterdam Dungeon

Amsterdam Dungeon
Bezoek de meest enge attractie van Amsterdam!

De Amsterdam Dungeon brengt u het meest duistere stukje historie van Nederland. Overleeft u de plaag? Of weet u zeker dat u de martelingen wel aan kunt? Deze 80 minuten durende tour geeft u een spannende en meeslepende tocht door de geschiedenis.

U ontmoet de Engel des Doods en u stapt aan boord op een VOC ship. In deze interactieve tour zult u op een interessante manier kennis maken met de geschiedenis in 11 shows met zeven acteurs.
Koop uw tickets hier online en krijg 2 euro korting!
Locatie:

Rokin 78, Amsterdam

Openingstijden:
Winter: 11.00u-17.00u (laatste tour start om 17.00u)
Zomer: 10.30u – 17.30u 30 juni-2 september (laatste tour start om 17.30u)
Amsterdam Dungeon

BODY WORLDS
BODY WORLDS: The Happiness Project
BODY WORLDS: The Happiness Project
Ontdek de geheimen van geluk en het effect hiervan op je lichaam. Een tentoonstelling met echte menselijke lichamen. Een absolute must-see!
Wat is het effect van geluk op je gezondheid? Ontdek het bij de expositie van BODY WORLDS: The Happiness!
De interactieve expositie verteld het bijzondere verhaal over de invloed van geluk op ons lichaam aan de hand van 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen. De preparaten tonen complexiteit, veerkracht, en kwetsbaarheid van het lichaam. Deze tentoonstelling is een geheel nieuw hoofdstuk in de reek BODY WORLD exposities en heeft al meer dan 40 miljoen bezoekers gehad wereldwijd.
Een van de ontdekkingen die wordt tentoongesteld is dat gelukkige mensen aanzienlijk langer leven dan ongelukkige mensen. En dat is goed nieuws voor een land als Nederland, die een hoge plaats bezit op de ranglijst voor gelukkige kinderen volgens de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO).
Deze controverisiële en educatieve tentoonstelling heeft reeds miljoenen verschillende mensen vebaast, het algemene publiek, maar ook artsen en professoren.
Het doel van BODY WORLDS Het Happiness Project is het creëren van aandacht voor gezondheid.
Locatie: BODY WORLDS: The Happiness Project bevind zich in het hart van Amsterdam, tussen de Dam en  het Centraal Station. Gelegen op Damrak en gemakkelijk bereikbaar vanaf vele andere bezienswaardigheden in Amsterdam.
De BODY WORLDS series zijn de enige exposities die toestemming hebben om menselijke anatomische delen te tonen, afkomstig uit een donor programma.
Openingstijden:
Zon-Woe: 9.00–19.00uur
Don–Zat: 9.00–20.00uur
Toegankelijk tot een uur voor sluitingstijd.
BODY WORLDS

Foam museum
Foam Fotografiemuseum Amsterdam.
Foam Fotografiemuseum Amsterdam
Foam is fotografie. Via het museum, het internationale Foam Magazine, online, de eigen collectie en met alle activiteiten delen we onze liefde voor het medium.

Foam toont fotografie in al haar facetten: van eigentijds tot historisch en van autonoom tot toegepast. Monografische, groeps- en thematentoonstellingen worden afgewisseld met tentoonstellingen van getalenteerde fotografen en presentaties van wereldberoemde iconen uit de fotografie. Met gemiddeld zestien tentoonstellingen per jaar zijn er in het museum altijd drie a vier tentoonstellingen tegelijkertijd te zien.

Adres
Keizersgracht 609
1017 DS Amsterdam
Schuim kan worden bereikt met de tram 16 en 24 halte ‘Keizersgracht’.

Openingstijden

Dagelijks: 10:00-18:00
Donderdag – Vrijdag: 10:00-09:00
Foam museum

Heineken experience
Heineken Experience

Heineken Experience
Welkom in de wereld van Heineken!

De Heineken Experience, gevestigd in het hart van Amsterdam is zeker een aanrader! De voormalige Heineken brouwerij – waar het 100 jaar geleden allemaal begon – is omgezet in een spannende interactieve weergave van de fascinerende wereld van Heineken, speciaal voor Heineken fans.

Dit is niet het Heineken Museum, dit is de Heineken Experience. Op vier etages vol met interactieve ervaringen in de voormalige brouwerij duikt u diep in in de fascinerende wereld van Heineken! Ervaar hoe het voelt om een bierflesje te zijn en creëer je eigen bierflesje met eigen tekst! Uiteraard kunt u ook zo’n heerlijke goudgele rakker proeven!

Ontdek de wereld van Heineken door middel van een interactieve zelfstandige reis door de voormalige Heineken brouwerij.

  • Zelfstandige tour van ongeveer 1,5 uur
  • Download de Heineken Experience App gratis of huur een tablet
  • Audio tour beschikbaar in 9 verschillende talen
  • Een exclusieve VIP tour achter de schermen en bierproeverij beschikbaar

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag van 10:30 tot 19:30 uur
Vrijdag t/m zondag van 10:30 tot 21:00 uur

Juli & Augustus: Maandag t/m zondag van 10:30 tot 21:00 uur

Op vertoon van dit ticket bieden wij u:
• 2 gratis biertjes en een Taste of Heineken.
• Directe toegang tot de tour, sla de lange wachtrij over.

Locatie:
Stadhouderskade 78, Amsterdam.
Heineken experience

Hermitage
Hermitage online tickets.

Hermitage

De Hermitage Amsterdam • gelegen aan de oevers van de Amstel in een voormalige 17de-eeuws ziekenhuis • biedt een indrukwekkend decor voor een aantal prachtige tentoonstellingen uit de enorme collecties van de Hermitage in St. Petersburg.
Hermitage Amsterdam opent voor West-Europa exclusieve tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie
Honderd jaar na het uitbreken van de Russische Revolutie opent de Hermitage Amsterdam in februari 2017 de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie. Het einde van een monarchie. Met meer dan 250 objecten, afkomstig uit de Hermitage St.-Petersburg, het Russisch Staatsarchief in Moskou en het Artillerie Museum in St.-Petersburg, heeft deze tentoonstelling exclusiviteit voor West-Europa. Films, foto’s, schilderijen, toegepaste kunst en historische documenten vertellen het indrukwekkende en aangrijpende verhaal van het mondaine St.-Petersburg en de bloeiende kunst aan het begin van de twintigste eeuw, het tsarenpaar Nicolaas II en Alexandra en de explosieve politieke en sociale omstandigheden tijdens hun regering. Het publiek ervaart in woord en beeld hoe de keuzes en beslissingen van de tsaar de revolutie en het einde van 300 jaar Romanovs in Rusland onafwendbaar maakten. Heel nabij komen de laatste levensjaren van het tsarengezin, tot aan hun moord. 1917: hét kantelpunt in de Russische geschiedenis. De laatste tsaar en de revolutie, een eeuw later exclusief in Amsterdam.
Objecten
Tot de topstukken van de tentoonstelling behoren kledingstukken en portretten van het tsarenpaar, speelgoed en tekeningen van hun kinderen, de acte van abdicatie (facsimile) van Nicolaas, kunstwerken uit Ruslands ‘zilveren eeuw’, diverse Fabergé-objecten en een van de moordwapens.
Prijs is inclusief audiogids.
Tentoonstelling data:
4 februari – 17 september 2017
Locatie:
Hermitage Amsterdam, Amstel 51, Amsterdam.
Openingstijden: 
dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur
Koop uw ticket online en sla de lange wachtrij over!
Hermitage

House of Bols Cocktail & Genever Experience in Amsterdam
House of Bols. Bezoek de bekroonde House of Bols Cocktail & Genever Experience in Amsterdam!
House of Bols
Volledig gerenoveerd en vernieuwd sinds december 2016.
Ontdek de smaak van Amsterdam. House of Bols neemt haar bezoekers mee op een spectaculaire en unieke reis door de ‘World of Cocktails’, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. In de ‘Art of Flavour’, ‘Hall of Taste’, Extraction Room’ en ‘Genever Room’ worden de zinnen geprikkeld en ontdekken bezoekers de geheimen van alle 42 Bols likeuren en Bols jenevers. House of Bols won de Dutch Design Award voor Best Exhibition & Experience en hiermee wordt bewezen dat erfgoed en geschiedenis perfect gemixt kunnen worden met innovatie en hedendaags design.

Een bezoek aan de House of Bols Cocktail & Genever Experience, aan het Museumplein in Amsterdam, is een uniek avontuur en een onvergetelijke, interactieve beleving in de glamoureuze wereld van cocktails, likeuren, bartending en jenever. Bezoekers komen alles te weten over Lucas Bols, het oudste gedistilleerd merk ter wereld, opgericht in 1575. Aan het einde van de rondleiding worden onze likeuren en jenevers gemixt tot smaakvolle cocktails.

Om de rondleiding nog aantrekkelijker te maken, is er een gratis interactieve audiogids beschikbaar in de Engelse, Nederlandse, Franse, Duitse en Spaanse taal. De rondleiding eindigt in de revolutionaire Mirror Bar, waar bartenders op basis van jouw eigen smaakvoorkeuren de Bols cocktails bereiden. Diegenen die de kunst van het flamboyante bartending willen leren (denk aan Tom Cruise in ‘Cocktail’) kunnen terecht in de magische Flair Booth. Onlangs werd een enorme Do It Yourself Bar toegevoegd, waar cocktail-liefhebbers onder begeleiding van één van onze bartenders hun eigen cocktail kunnen creëren.

• Bij de rondleiding is een cocktail naar eigen keuze inbegrepen.

• Duur: 1 uur.

• De minimumleeftijd voor een bezoek aan het House of Bols is 18 jaar.

Openingstijden:

Zondag – Donderdag 13:00u – 18:30u.

Vrijdag en Zaterdag: 13:00u – 21:00u.

Ticket is het hele jaar geldig. Vermijd wachtrijen en koop uw ticket online.
House of Bols Cocktail & Genever Experience in Amsterdam

Juttersmuseum Flora
Kom naar Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora en beleef de stoere wereld van het strandjutten, het loods-en reddingwezen en de visserij.

Bezoek het eerste, echte en grootste juttersmuseum ter wereld. Het hart van de expositie is een bonte verzameling voorwerpen die in de afgelopen 75 jaar zijn aangespoeld op het strand van Texel. Het grote aantal gekke, grappige , leuke en bijzondere attributen zal u verbazen.
De vele bijzondere voorwerpen op ons grote buitenterrein en binnenplaats zijn voor een deel opgevist door Texelse Noordzeevissers. Ankers, boeien, roeren; zelfs heuse vliegtuigmotoren!
Ook hebben wij een leuke speeltuin voor de kinderen: een speeltoren, schommels, stawip en een kabelbaan van 30 meter lang! Maar er is nóg meer te doen voor kinderen: een speurtocht door het museum, diverse spelletjes én je mag in een echte reddingscapsule.
En voor een kopje koffie of thee, jutterskoek, frisdrank, tosti, poffertjes of een ijsje kunt u in ons museumcafé of op het gezellige terras terecht. De jutters van Flora heten u van harte welkom!
Juttersmuseum Flora

Madam Tussauds Amsterdam
Madame Tussauds

Madame Tussauds
Ontmoet al uw helden in Madame Tussauds Amsterdam!

Miljoenen mensen gingen u al voor! Madame Tussauds Amsterdam blijft één van de meest toonaangevende attracties van Nederland.  De wassen beelden zijn van ‘echt’ niet meer te onderscheiden.

U staat oog in oog met politieke leiders, wereldberoemde sporters, wereldbekende artiesten en nog veel meer persoonlijkheden die de moeite waard zijn om ‘op visite te gaan’. Madame Tussauds geeft u de mogelijkheid om tijden te herbeleven en iconen te ontmoeten die de wereld verander(d)en zoals Gandhi, Einstein, Nelson Mandela of de Dalai Lama. Of bekendheden die wellicht wat minder invloed hadden op de wereld maar wel interessant blijft om mee op de foto te gaan zoals Doutzen Kroes, David Beckham of Robbie Williams. En wie kan nu zeggen dat ze op de foto staan met Koningin Beatrix?

Kom naar Madame Tussauds! Koop uw tickets hier online en krijg €2 korting per ticket. Daarnaast ontloopt u de lange wachtrij!

Locatie: 

Dam 20, Amsterdam.

Openingstijden:
Dagelijks geopend van 10.00u tot 18.00u. Laatste entrée om 17.30u.

Madam Tussauds Amsterdam

Openluchtmuseum
In het Openluchtmuseum komt het verleden tot leven. Een dagje uit voor de hele familie, een zakelijke bijeenkomst of feestlocatie. Hier is alles mogelijk!
Openluchtmuseum.

Rembrandt Huis
Museum het Rembrandt Huis.
Museum het Rembrandt Huis
Ontdek onbekende aspecten van het leven van de beroemde schilder en zijn artistieke ambacht.

Rembrandt woonde en werkte tussen 1639 en 1658 in dit prachtige en monumentale huis.  Aan de hand van een inventarislijst uit die tijd is het huis heringericht met meubels, kunst en voorwerpen uit de 17e eeuw. In Het Rembrandthuis zijn dagelijkse ets- en verfdemonstraties, die laten zien hoe hij destijds werkte.
Ook is het mogelijk om deel te nemen aan doorlopende gratis workshops waarin uzelf een ets kunt maken en afdrukken in het Leerlingenatelier van Rembrandt. Het Rembrandthuis bezit de bijna complete en wereldberoemde etsencollectie van Rembrandt. Daarnaast zijn er in de moderne museumvleugel regelmatig tijdelijke exposities, met werk van voorgangers en tijdgenoten, en moderne en hedendaagse tekenkunst en grafiek.
Openingstijden:
Dagelijks van 10:00 uur tot 18:00uur
Alle prijzen zijn inclusief de audiogids van het museum
Locatie: 
Jodenbreestraat 4, 1011 NK Amsterdam, Nederland
Het museum is gelegen in het centrum van Amsterdam, nabij het beroemde Waterloopplein en 15 minuten lopen van het Centraal Station van Amsterdam.
Openbaar vervoer
Metro
Elke lijn van en naar CS Amsterdam, Nieuwmarkt Station, uitgang Hoogstraat.
Tram
Lijn 9 en 14, halte Waterlooplein.
Koop uw tickets online en ontloop de wachtrij!
Rembrandhuis

Rijksmuseum
Rijksmuseum
Rijksmuseum
The Masterpieces

In het Rijksmuseum worden de hoogtepunten van de Nederlandse Gouden Eeuw getoond. Dit biedt u een uitzonderlijke gelegenheid om de volgende collectie te bezichtigen: de prachtige poppenhuizen, een schat aan zilver, het beste Delfts Blauw en de iconen in de Nederlandse geschiedenis.

Het Rijksmuseum biedt u ook de beroemde schilderijen van Jan Steen, Frans Hals, Vermeer en Rembrandt. Kom langs in het Rijksmuseum en beleef de Nederlandse Gouden Eeuw met meer dan 8.000 meesterwerken.

Adres:
Museumstraat 1, Amsterdam.

Openingstijden:
Dagelijks van 09.00 uur tot 17.00 uur.
Rijksmuseum

Scheepvaartmuseum
Het Scheepvaartmuseum.

Het Scheepvaartmuseum
Ontdek het verhaal van zeevarend Nederland!

Water en Nederland, een unieke combinatie. Niet alleen schuilt een groot gedeelte van ons land achter de dijken maar ook op het water heeft Nederland een behoorlijke geschiedenis achter zich zoals in de Gouden Eeuw. Het Scheepvaartmuseum laat beide kanten zien van Nederland.

Het Scheepvaartmuseum neemt u mee op een spannende reis en laat u ervaren hoe Nederland bepaald is door de zee. Maar liefst 500 jaar maritieme geschiedenis is te bewonderen in het museum. U heeft ook toegang  tot de replica van het fameuze VOC-schip ‘Amsterdam’.  U krijgt een beeld van Nederlandse zeeofficieren zoals Michiel de Ruyter of van roemruchte zeeslagen die werden uitgevochten.

Kom naar het Scheepvaartmuseum en laat u verrassen door de indrukwekkende historie van Nederland op zee!

 

Locatie:
Kattenburgerplein  1, Amsterdam

Het museum is gelegen op loopafstand van het Centraal Station

Openingstijden:
Ma t/m zo:  9.00u – 17.00u
Scheepvaartmuseum

Stedelijk museum
Stedelijk Museum.
Stedelijk Museum
Het Stedelijk Museum Amsterdam of het Stedelijk zoals de meeste Nederlanders het museum noemen, is een internationaal instituut gewijd aan moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. Het Stedelijk Museum is een (t)huis voor kunst, kunstenaars en een breed publiek, waar artistieke productie en originaliteit worden gestimuleerd, gepresenteerd, verzameld, beschermd en heroverwogen.
Op zaterdag 22 september 2012 is het Stedelijk Museum Amsterdam officieel heropend tijdens een feestelijke ceremonie. Het historische gebouw uit 1895 is volledig gerenoveerd om de eerste uitgebreide, permanente presentatie van de collectie van moderne en hedendaagse kunst en vormgeving te kunnen tonen. Tegelijkertijd is een hypermoderne nieuwe vleugel, ontworpen door Benthem Crouwel Architekten, gebouwd om tijdelijke tentoonstellingen en publieks-voorzieningen onder te brengen. De verplaatste hoofdingang zorgt er voor dat het Stedelijk, meer dan voorheen, deel gaat uitmaken van het Museumplein, waaraan ook het Van Gogh Museum, Rijksmuseum en het Concertgebouw grenst.
Met onze tickets ontloopt u de wachtrij en maakt u kennis met de wisselende en sensationele tentoonstellingen!

Locatie:

Museumstraat 10, Amsterdam

Openingstijden:
Dagelijks van 10.00u-18.00u.
Vrijdag van 10.00u-20.00u.
Koop uw tickets hier en ontloop de wachtrij!
Stedelijk museum

Streekmuseum Krimenperwaard
Foto van Streekmuseum Krimpenerwaard
Aan de IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel vindt u een bijzondere verassing: Streekmuseum Krimpenerwaard. Het is gevestigd in een monumentale 17e eeuwse Hallehuisboerderij. Op het prachtige boerenerf staan verscheidene bijgebouwen zoals een wagenschuur en een klompenmakerij. Binnen proeft men de tijd van weleer. De collectie bestaat uit voorwerpen die de gewone mens in de Krimpenerwaard dagelijks gebruikten voor huishouden, werken op het platteland, nijverheid, industrie en ambachten. U ziet de schatten van het museum in de pronkkamer, maar ook een boenhok en het schoolklasje uit de tijd van ‘Ot en Sien’. Als u een indruk wilt krijgen van de wijze waarop men in de Krimpenerwaard gedurende de 19e en het begin van de 20e eeuw woonde en werkte, is een bezoek aan het Streekmuseum voor de Krimpenerwaard zeker de moeite waard. Kinderen kunnen tijdens het museumbezoek speuren over het museum erf en spelen met echt ouderwets buitenspeelgoed. Naast een museumbezoek kunt u hier ook terecht voor een rondleiding, een schoolbezoek, het afsluiten van uw huwelijk, het vieren van een kinderfeestje en een feest of partij.

Openingstijden
Het museum is het gehele jaar geopend op di t/m za van 14:00 – 17:00 uur. En op 2e paasdag, 2e pinksterdag, 2e kerstdag, en Hemelvaartsdag. Groepen bovendien op afspraak. Het museum is gesloten op Goede Vrijdag, 27 april, 25 en 31 december, 1 januari.
Streekmuseum Krimenperwaard

Van Gogh museum
Van Gogh Museum Skip the line!
Bezoek de grootste collectie van schilderijen van Vincent Van Gogh!
Het Van Gogh Museum is een must-see als u een bezoek brengt aan de stad Amsterdam. Nergens in de wereld treft u zoveel schilderijen van Vincent van Gogh verzameld onder één dak.

In het museum kunt u de ontwikkeling van Van Gogh ervaren en vergelijken met historisch werk van andere 19e eeuwse kunstenaars. Het Van Gogh Museum verzamelt en exposeert een verscheidenheid aan thema’s met betrekking tot de kunstgeschiedenis van de 19e eeuw.

Koop uw tickets online en ontloop de wachtrij!

Hoe werkt het?
Selecteer de datum en het tijdstip van entree voor uw bezoek. Met deze tickets kunt u de wachtrij ontlopen! Na uw tijdslot van entree kunt u zolang in het museum blijven als u zelf wenst. Let op! Na uw order is het niet mogelijk om de tijd en datum te wijzigen. Zorg ervoor dat u het juiste tijdslot en datum selecteert!
Locatie:
Museumplein 6, Amsterdam
Openingstijden:

27/03/2017 – 13/07/2017: 09:00-18:00, Vrijdag:  09:00-22:00

14/07/2017 – 03/09/2017: 09:00-19:00, Vrijdag:  09:00-22:00, zaterdag: 09:00-21:00

04/09/2017 – 05/11/2017: 09:00-18:00, Vrijdag: 09:00-22:00

25/12/2017 – 07/01/2017: 09:00-18:00, Vrijdag: 09:00-22:00

01/01/2018: 11:00-18:00

Alle andere dagen: 09:00-17:00, Vrijdag: 09:00-22:00
Van Gogh museum

Bekijk een museum met je webcam.
Vind je dat allemaal wel leuk zo een museum, maar wil je liever dit thuis bekijken, dat kan ook.
Voor jou is er het Google Art Project.
Je kunt op het Google Art Project dwalen door verschillende musea, zoals het Museum of Modern Art in New York. Of de collectie van bijvoorbeeld het Chicago Art Institute tot in detail observeren en die, à la Streetview, op zaal zien hangen. En je kunt ook je eigen collectie samenstellen of die van anderen bekijken: het project is continu in ontwikkeling.
Het Google Art Project

Top 20 gratis musea in Nederland:
Een gezellig dagje naar een museum, maar geen zin om (veel) geld uit te geven? Dat begrijpen wij maar al te goed! Gelukkig zijn er veel leuke musea in Nederland gratis te bewonderen! Ontdek de top 20 gratis musea in Nederland:

1. Futureland
Nieuwsgierig naar Maasvlakte 2? Meer weten over het baggeren op zee, het opspuiten van een nieuw haventerrein of het lossen en laden aan de hypermoderne zeekades van de grootste haven van Europa? Kom dan naar FutureLand en beleef zelf wat straks historie is. FutureLand is geschikt voor jong en oud, voor landrotten en waterratten, voor havenliefhebbers en gamers, voor gezinnen en groepen. In de interactieve omgeving van FutureLand is altijd wat te beleven.

Top 20 gratis musea in Nederland

2. Museum Vrolik
Hoe zijn siamese tweelingen ontstaan, wat er gebeurt als je een lilliputter bent en wat verandert er in je lichaam als je vaak een korset draagt? Je ontdekt alles over je lichaam in Museum Vrolik. Het museum is gelegen in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam.

Museum Vrolik

3. Amsterdam Cheese Museum
Op steenworp afstand van het Anne Frank Huis, vind je een klein museum met uitsluitend Nederlandse kazen; Amsterdam Cheese Museum. Van Gouda en Edam tot Maaslander, Maasdam en natuurlijk de ‘Old Amsterdam’. Het is een klein museum, maar desondanks is er wel heel veel te zien… én te proeven!

Amsterdam Cheese Museum

4. Van Eesterenmuseum
Gratis musea? Nou en of! Het Van Eesterenmuseum is een uniek museum over de stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren en zijn wereldberoemde Westelijke Tuinsteden. Zijn werk is een hoogtepunt in de naoorlogse stedenbouw en architectuur in Amsterdam. Ontdek het binnenmuseum, buitenmuseum of museumwoning. Alles is mogelijk!

gratis musea

5. Stadsarchief Amsterdam – De Bazel
Stadsarchief Amsterdam- De Bazel is het historisch documentatiecentrum van de stad Amsterdam met 50 kilometer archieven, een historisch- topografische collectie met miljoenen kaarten, tekeningen, en prenten, een bibliotheek en omvangrijke geluids-, film- en fotoarchieven is absoluut de moeite waard om te bezoeken!

Stadsarchief Amsterdam - De Bazel

6. Bakkerijmuseum ‘In de Gecroonde Duyvekater’

Warme broodjes, gebakjes en een winkel vol lekkers.. Breng een bezoek aan Bakkerijmuseum ‘In de Gecroonde Duyvekater’. Het museum is een negentiende eeuws ingerichte bakkerswinkel met een bakkerij en een authentieke oven in Zaandam. De naam van het museum komt van de duivekater, een bekend Zaans zoetbrood. Natuurlijk kun je de duivekater in de bakkerswinkel proeven.

Bakkerijmuseum 'In de Gecroonde Duyvekater'

7. Jutters mu-ZEE-um

Het Jutters mu-ZEE-um is een kleinschalig museum vól met gejutte voorwerpen. Parfum, aanstekers, een mammoettand, hele en halve poppen, oud oorlogsmateriaal, schoenen, speelgoed, brillen, flessenpost, resten van schepen of vliegtuigen, een stukje metaal van een NASA-raket… Deze voorwerpen zijn aangespoeld of achtergelaten op het strand. Je kijkt je ogen uit en achter elk voorwerp zit wel een verhaal.

Jutters mu-ZEE-um

8. Het Dorp van Bartje

Het Dorp van Bartje is gelegen aan de rand van het prachtige Nationaal beek- en esdorpenlandschap in het Drentse Rolde, 5 kilometer vanaf Assen. Een vast onderdeel van het Dorp van Bartje is het Anne de Vries Museum, een gedeelte waar je een goed beeld kunt krijgen van deze grote schrijver en de vele boeken die hij gerealiseerd heeft.

Top 20 gratis musea in Nederland

9. Gloria Maris Schelpengalerie

Gelegen in Giethoorn aan de dorpsgracht, te midden van de vele grachten, bruggen en boederijen, ligt Schelpengalerie Gloria Maris. In het museum kun je intens genieten van de wonderlijke schoonheid die de natuur onder water voortbrengt.

gratis musea

10. Oudheidkamer Rhoon en Poortugaal

Altijd al benieuwd geweest naar de geschiedenis van Rhoon en Poortugaal? Kom dan nu naar de Oudheidkamer en zie daar alles in over het spannende verleden van Rhoon en Poortugaal. Ook zijn er tijdelijke exposities.

Oudheidkamer Rhoon en Poortugaal

11. De Roode Toren

Een werkende tabakskerverij uit 1894, bestaat dat nog? Ja, in Streekmuseum De Roode Tooren is dit en nog veel meer te bewonderen. Zo is er een oude kruidenierswinkel en toont het museum collecties op allerhande gebieden (handel en ambacht, religie, brandweer, volkskunst en folklore, vaandels en textiel, archeologie, geologie). Ook is er een maquette van de stad Doesburg rond 1560 en een schaalmodel van de historische schipbrug. Ontdek snel zelf de brede verzameling over de geschiedenis van Doesburg.

De Roode Toren

12. Mar en Klif

Ervaar de natuur van het IJselmeer, geschiedenis van de ijstijd en het ontstaan van de bossen in Gaasterland. Binnen zijn er tentoonstellingen en maquette’s te zien en buiten kun je uren door de natuur struinen en de vele dieren. ontdekken. Dit alles bij bezoekerscentrum Mar en Klif.

 Mar en Klif

13. Bierreclame Museum

Wat weet jij van bier? Het Bierreclame Museum biedt een zeer ruime blik op het verleden van de reclame-uitingen op biergebied. De vaak zeer mooi ontworpen reclames bestrijken de periode van ongeveer 1900 tot 1960. Er zijn dan ook verschillende stijlen te bewonderen, zoals Art Deco en Jugendstil. Een biertje proeven? Dat kan natuurlijk ook!

Bierreclamemuseum

14. Van ’t Lindenhoutmuseum

Van ’t Lindenhoutmuseum vertelt het verhaal van het grote oude weeshuis, waar zowel jongens als meisjes woonden, speelden, huilden en lachten. Ze leerden er een vak of gingen en naar school. De collectie geeft naast de individuele, vaak emotionele verhalen van kinderen, een goed beeld van het dagelijks leven in het wezendorp. Ook krijgt de bezoeker een goed overzicht van de ontwikkeling van de jeugdzorg in Nederland over de afgelopen 150 jaar.

Van 't Lindenhoutmuseum

15. Poppenspelmuseum La Condola

De collectie in Poppenspelmuseum La Condola omvat voorwerpen die betrekking hebben op de theaterdiscipline Poppenspel. Van hand- en stokpoppen tot marionetten en schimmen uit vele landen zijn aanwezig in dit bijzondere museum.

Poppenspelmuseum La Condola

16. Museum de 5000 Morgen

Ontdek de thema’s zorg, onderwijs, landbouw en religie in Museum de 5000 Morgen. Wie benieuwd is naar de geschiedenis van Hoogeveen, moet absoluut een bezoekje aan het museum brengen en het mooie is, je hebt nog gratis entree ook!

Museum de 5000 Morgen

17. Tuberculosemuseum Beatrixoord

Tuberculosemuseum Beatrixoord – Het voormalige röntgenhuis op het sanatoriumterrein is sinds 2002 ingericht als museum. In het monumentale gebouwtje is een permanente tentoonstelling te zien over de meer dan 100-jarige geschiedenis van de tuberculosebestrijding in het Noorden.

Tuberculosemuseum Beatrixoord

18. Uniastate Bears

In de kerk van Bears vind je het bezoekerscentrum van drie unieke cultuurhistorische belevenissen: de kerk van Bears, de Poarte en Uniastate Bears, die het bezoeken zeer waard zijn. Evenals de unieke kinderspeeltuin met speeltoestellen in de vorm van “oude” meubelen uit de state.

Uniastate Bears

19. Arcam Amsterdam

Arcam is het architectuurcentrum van Amsterdam. Het is het startpunt voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Het is een museum over de stad, een galerie van ontwerpers en platform voor de gebruikers van de stad. Het toont aan bewoners, bezoekers en bedrijven wat architectuur te bieden heeft en wat de waarde is van het ruimtelijk ontwerp voor de leefomgeving.

Arcam Amsterdam

20. Herinneringspark Koude Oorlog

De provincie stelt Herinneringspark Koude Oorlog open voor het publiek om de sfeer en het tijdsbeeld van de Koude Oorlog te beleven. Via een route over het terrein wordt bij elke loods een deel van het verhaal van de Koude Oorlog verteld. Het gehele terrein van het herinneringspark is voorzien van een open wifi netwerk. Met een tablet of smartphone krijg je zo toegang tot de digitale wandelroute. Dacht je dat er geen gratis musea in Nederland zouden zijn?

Top 20 gratis musea in Nederland

Museum cadeaubon
De Pluim: cadeaubon voor een dagje uit, zoals pretparken, dierentuinen, musea, maar ook honderden andere belevenissen.

 

Facebook Like ons en maak kans op een keuze kadobon, kies je eigen dagje weg.