Twijfel je? Er is ook een leuke keuze cadeaukaart, Good4fun cadeaukaart voor circuit rijden, parfum, apart uitgaan en eten, unieke overnachtingen, sieraden, fashion en alle fun die er is.
De digitale Good4fun giftcard. Heel simpel, veilig en origineel.
Lekker makkelijk, kies zelf het bedrag tussen de 05 en 150 euro.

Koop je tickets voor BODY WORLDS: The Happiness Project
Bodyworld neemt je mee op een fascinerende reis door het menselijk lichaam. Met meer dan 200 echte geplastineerde lichamen, leert Bodyworlds je alles wat je ooit wilde weten over de eigen anatomie.
Koop je tickets voor BODY WORLDS: The Happiness ProjectRijksmuseum
Rijksmuseum

The Masterpieces

In het Rijksmuseum worden de hoogtepunten van de Nederlandse Gouden Eeuw getoond. Dit biedt u een uitzonderlijke gelegenheid om de volgende collectie te bezichtigen: de prachtige poppenhuizen, een schat aan zilver, het beste Delfts Blauw en de iconen in de Nederlandse geschiedenis.

Het Rijksmuseum biedt u ook de beroemde schilderijen van Jan Steen, Frans Hals, Vermeer en Rembrandt. Kom langs in het Rijksmuseum en beleef de Nederlandse Gouden Eeuw met meer dan 8.000 meesterwerken.

Adres:
Museumstraat 1, Amsterdam.

Openingstijden:
Dagelijks van 09.00 uur tot 17.00 uur.
Rijksmuseum

 

 

Bekijk een museum met je webcam.
Vind je dat allemaal wel leuk zo een museum, maar wil je liever dit thuis bekijken, dat kan ook.
Voor jou is er het Google Art Project.
Je kunt op het Google Art Project dwalen door verschillende musea, zoals het Museum of Modern Art in New York. Of de collectie van bijvoorbeeld het Chicago Art Institute tot in detail observeren en die, à la Streetview, op zaal zien hangen. En je kunt ook je eigen collectie samenstellen of die van anderen bekijken: het project is continu in ontwikkeling.
Het Google Art Project

Top 20 gratis musea in Nederland:
Een gezellig dagje naar een museum, maar geen zin om (veel) geld uit te geven? Dat begrijpen wij maar al te goed! Gelukkig zijn er veel leuke musea in Nederland gratis te bewonderen! Ontdek de top 20 gratis musea in Nederland:

1. Futureland
Nieuwsgierig naar Maasvlakte 2? Meer weten over het baggeren op zee, het opspuiten van een nieuw haventerrein of het lossen en laden aan de hypermoderne zeekades van de grootste haven van Europa? Kom dan naar FutureLand en beleef zelf wat straks historie is. FutureLand is geschikt voor jong en oud, voor landrotten en waterratten, voor havenliefhebbers en gamers, voor gezinnen en groepen. In de interactieve omgeving van FutureLand is altijd wat te beleven.

2. Museum Vrolik
Hoe zijn siamese tweelingen ontstaan, wat er gebeurt als je een lilliputter bent en wat verandert er in je lichaam als je vaak een korset draagt? Je ontdekt alles over je lichaam in Museum Vrolik. Het museum is gelegen in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam.

3. Amsterdam Cheese Museum
Op steenworp afstand van het Anne Frank Huis, vind je een klein museum met uitsluitend Nederlandse kazen; Amsterdam Cheese Museum. Van Gouda en Edam tot Maaslander, Maasdam en natuurlijk de ‘Old Amsterdam’. Het is een klein museum, maar desondanks is er wel heel veel te zien… én te proeven!

4. Van Eesterenmuseum
Gratis musea? Nou en of! Het Van Eesterenmuseum is een uniek museum over de stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren en zijn wereldberoemde Westelijke Tuinsteden. Zijn werk is een hoogtepunt in de naoorlogse stedenbouw en architectuur in Amsterdam. Ontdek het binnenmuseum, buitenmuseum of museumwoning. Alles is mogelijk!

5. Stadsarchief Amsterdam – De Bazel
Stadsarchief Amsterdam- De Bazel is het historisch documentatiecentrum van de stad Amsterdam met 50 kilometer archieven, een historisch- topografische collectie met miljoenen kaarten, tekeningen, en prenten, een bibliotheek en omvangrijke geluids-, film- en fotoarchieven is absoluut de moeite waard om te bezoeken!

6. Bakkerijmuseum ‘In de Gecroonde Duyvekater’

Warme broodjes, gebakjes en een winkel vol lekkers.. Breng een bezoek aan Bakkerijmuseum ‘In de Gecroonde Duyvekater’. Het museum is een negentiende eeuws ingerichte bakkerswinkel met een bakkerij en een authentieke oven in Zaandam. De naam van het museum komt van de duivekater, een bekend Zaans zoetbrood. Natuurlijk kun je de duivekater in de bakkerswinkel proeven.

7. Jutters mu-ZEE-um

Het Jutters mu-ZEE-um is een kleinschalig museum vól met gejutte voorwerpen. Parfum, aanstekers, een mammoettand, hele en halve poppen, oud oorlogsmateriaal, schoenen, speelgoed, brillen, flessenpost, resten van schepen of vliegtuigen, een stukje metaal van een NASA-raket… Deze voorwerpen zijn aangespoeld of achtergelaten op het strand. Je kijkt je ogen uit en achter elk voorwerp zit wel een verhaal.

8. Het Dorp van Bartje

Het Dorp van Bartje is gelegen aan de rand van het prachtige Nationaal beek- en esdorpenlandschap in het Drentse Rolde, 5 kilometer vanaf Assen. Een vast onderdeel van het Dorp van Bartje is het Anne de Vries Museum, een gedeelte waar je een goed beeld kunt krijgen van deze grote schrijver en de vele boeken die hij gerealiseerd heeft.

9. Gloria Maris Schelpengalerie

Gelegen in Giethoorn aan de dorpsgracht, te midden van de vele grachten, bruggen en boederijen, ligt Schelpengalerie Gloria Maris. In het museum kun je intens genieten van de wonderlijke schoonheid die de natuur onder water voortbrengt.

10. Oudheidkamer Rhoon en Poortugaal

Altijd al benieuwd geweest naar de geschiedenis van Rhoon en Poortugaal? Kom dan nu naar de Oudheidkamer en zie daar alles in over het spannende verleden van Rhoon en Poortugaal. Ook zijn er tijdelijke exposities.

11. De Roode Toren

Een werkende tabakskerverij uit 1894, bestaat dat nog? Ja, in Streekmuseum De Roode Tooren is dit en nog veel meer te bewonderen. Zo is er een oude kruidenierswinkel en toont het museum collecties op allerhande gebieden (handel en ambacht, religie, brandweer, volkskunst en folklore, vaandels en textiel, archeologie, geologie). Ook is er een maquette van de stad Doesburg rond 1560 en een schaalmodel van de historische schipbrug. Ontdek snel zelf de brede verzameling over de geschiedenis van Doesburg.

12. Mar en Klif

Ervaar de natuur van het IJselmeer, geschiedenis van de ijstijd en het ontstaan van de bossen in Gaasterland. Binnen zijn er tentoonstellingen en maquette’s te zien en buiten kun je uren door de natuur struinen en de vele dieren. ontdekken. Dit alles bij bezoekerscentrum Mar en Klif.

13. Bierreclame Museum

Wat weet jij van bier? Het Bierreclame Museum biedt een zeer ruime blik op het verleden van de reclame-uitingen op biergebied. De vaak zeer mooi ontworpen reclames bestrijken de periode van ongeveer 1900 tot 1960. Er zijn dan ook verschillende stijlen te bewonderen, zoals Art Deco en Jugendstil. Een biertje proeven? Dat kan natuurlijk ook!

14. Van ’t Lindenhoutmuseum

Van ’t Lindenhoutmuseum vertelt het verhaal van het grote oude weeshuis, waar zowel jongens als meisjes woonden, speelden, huilden en lachten. Ze leerden er een vak of gingen en naar school. De collectie geeft naast de individuele, vaak emotionele verhalen van kinderen, een goed beeld van het dagelijks leven in het wezendorp. Ook krijgt de bezoeker een goed overzicht van de ontwikkeling van de jeugdzorg in Nederland over de afgelopen 150 jaar.

15. Poppenspelmuseum La Condola

De collectie in Poppenspelmuseum La Condola omvat voorwerpen die betrekking hebben op de theaterdiscipline Poppenspel. Van hand- en stokpoppen tot marionetten en schimmen uit vele landen zijn aanwezig in dit bijzondere museum.

16. Museum de 5000 Morgen

Ontdek de thema’s zorg, onderwijs, landbouw en religie in Museum de 5000 Morgen. Wie benieuwd is naar de geschiedenis van Hoogeveen, moet absoluut een bezoekje aan het museum brengen en het mooie is, je hebt nog gratis entree ook!

17. Tuberculosemuseum Beatrixoord

Tuberculosemuseum Beatrixoord – Het voormalige röntgenhuis op het sanatoriumterrein is sinds 2002 ingericht als museum. In het monumentale gebouwtje is een permanente tentoonstelling te zien over de meer dan 100-jarige geschiedenis van de tuberculosebestrijding in het Noorden.

18. Uniastate Bears

In de kerk van Bears vind je het bezoekerscentrum van drie unieke cultuurhistorische belevenissen: de kerk van Bears, de Poarte en Uniastate Bears, die het bezoeken zeer waard zijn. Evenals de unieke kinderspeeltuin met speeltoestellen in de vorm van “oude” meubelen uit de state.

19. Arcam Amsterdam

Arcam is het architectuurcentrum van Amsterdam. Het is het startpunt voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Het is een museum over de stad, een galerie van ontwerpers en platform voor de gebruikers van de stad. Het toont aan bewoners, bezoekers en bedrijven wat architectuur te bieden heeft en wat de waarde is van het ruimtelijk ontwerp voor de leefomgeving.

20. Herinneringspark Koude Oorlog

De provincie stelt Herinneringspark Koude Oorlog open voor het publiek om de sfeer en het tijdsbeeld van de Koude Oorlog te beleven. Via een route over het terrein wordt bij elke loods een deel van het verhaal van de Koude Oorlog verteld. Het gehele terrein van het herinneringspark is voorzien van een open wifi netwerk. Met een tablet of smartphone krijg je zo toegang tot de digitale wandelroute. Dacht je dat er geen gratis musea in Nederland zouden zijn?

 

Twijfel je? Er is ook een leuke keuze cadeaukaart, Good4fun cadeaukaart voor circuit rijden, parfum, apart uitgaan en eten, unieke overnachtingen, sieraden, fashion en alle fun die er is.
De digitale Good4fun giftcard. Heel simpel, veilig en origineel.
Lekker makkelijk, kies zelf het bedrag tussen de 05 en 150 euro.