Excursies / Rondleidingen / Wandelen

Facebook Like ons en maak kans op een keuze kadobon, kies je eigen dagje weg.

Twijfel je? Er zijn ook leuke keuze kadobonnen:
Bekijk hier de mogelijkheden!

Een overzicht van de leukste rondleidingen. Dat kan vandaag ook nog. Bestel je tickets hier.

Wandelen
De wandelkaarten van Falk bieden je de handvaten waarmee je heel veel mooie wandeltochten kunt plannen. Kies een gebied uit in Nederland, Duitsland of België waar je graag naartoe wilt en bestel de bijbehorende kaart. Dan kun je vervolgens zelf talloze wandelroutes uitstippelen met behulp van de wandelknooppunten op de kaarten, maar je kunt natuurlijk ook de routes volgen die wij voor je uitgezet hebben op de kaart. Je gaat in ieder geval gegarandeerd heel wat dagen vol wandelplezier tegemoet. Raak je onderweg het spoor bijster? Pak dan snel je kaart erbij en voor je het weet vind je de weg weer terug.

Vogel excursie Texel

Onder leiding van één van onze gidsen bezoekt u lopend een aantal vogelrijke gebieden op de noordkop van Texel. Zo is het wad en de omgeving van Utopia een favoriete plek om de Steltlopers en meeuwen te leren herkennen, Dorpszicht en Zeeburg een prima locatie voor ganzen en diverse poldervogels en de Eierlandsche duinen een goede plek om de Velduil en andere duinvogels te ontmoeten. Ook is het rondje om de Robbenjager favoriet of wandelen we langs het natuurgebied Utopia. De excursies zijn geschikt voor jong en oud en zijn vooral gericht op het leren herkennen van vogels. U zult leren hoe de verschillende vogelsoorten op uiterlijk en aan het geluid te herkennen zijn.
Deze excursies zijn wandelexcursies, soms doet de gids even een beroep op u om met een paar auto’s naar een andere locatie te rijden, om daar de wandelexcursie te starten. De excursie is geschikt voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.
De route die door de gids gekozen wordt gaat veelal in overleg met de deelnemers en is afhankelijk van het weer en het getijde buitendijks. Met opkomend water is het bijvoorbeeld interessant om de waddendijk te bezoeken omdat de vogels door het opkomende water iets meer naar de dijk toekomen. Bij harde wind wordt er een route gezocht waar we zo min mogelijk last hebben van de wind, een route door de duinen heeft dat vaak de voorkeur. Het leuke van vogels kijken is, geen excursie is hetzelfde. Al gaat u meerdere keren mee over de zelfde route, u ziet altijd weer andere vogelsoorten.
Mocht u zelf over een verrekijker beschikken, dan is het handig deze mee te nemen, heeft u er geen, dan krijgt u er één in bruikleen van het Vogelinformatiecentrum.
De excursies beginnen en eindigen altijd weer in het Vogelinformatiecentrum waar u na afloop een kop koffie of thee aangeboden krijgt (en voor de kinderen is er limonade). Samen met de gids kunt u in alle rust de waargenomen soorten noteren op de soortenlijst van Texel. Deze soortenlijst kunt u ook voor eigen wandelingen meenemen.
De excursie gaat onder vrijwel alle omstandigheden (bij een minimum van 2 personen) door, mocht dit niet zo zijn dan wordt u uiterlijk de avond voorafgaand aan de excursie gebeld.
Aanmelden voor deze excursie is noodzakelijk.
Honden zijn tijdens de excursie niet toegestaan (helaas hebben die (ook aangelijnd) een verstorende invloed op de vogels die we dichterbij te zien krijgen). Voor minder validen is het verstandig om vooraf even contact op te nemen. Afhankelijk van het excursie gebied, is deze excursie prima geschikt voor minder validen.
Duur excursie ongeveer 2 uur.
Vogel excursie Texel

Wallen toer
Red Light Wandeltour.
Red Light Wandeltour
Met deze wandel tour leert u de Wallen kennen. U zult een prostitutie informatie centrum bezoeken die u zal inlichten over hoe het systeem werkt in Amsterdam. Na deze stop loopt u de door de oude steegjes en loopt u langs de rode verlichte ramen. Dan loopt u naar de Zeedijk, wat vroeger één van de meest gevaarlijke straten was van Amsterdam. Hedendaags is het een straat vol leuke restaurants en barretjes. U wordt begeleidt door een ervaren gids.
Hoogtepunten:

 • De Wallen
 • De Zeedijk
 • Chinatown
 • Red Light Secrets
 • Prostitutiemuseum
Vertrektijd en data:
Van 1 november tot 22 maart maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag tot 20.00u
Van 23 maart tot 30 oktober: vertrek om 20.00u (dagelijks) en op zaterdag een extra vertrektijdstip om 20.30u
Engels en Spaans op alle dagen beschikbaar. Duits  alleen op aanvraag.
 
Vertreklocatie: Damrak 26, Amsterdam
Duur: 2 uur
Alleen volwassenen kunnen deelnemen!
Wallen toer

 

Alkmaar, Kaas en Windmolens
Alkmaar, Kaas en Windmolens

Alkmaar, Kaas en Windmolens
Alkmaar staat voor velen bekend als de hoofdstad van kaas! Ga mee met deze excursie en bezoek onder andere de kaasmarkt, zie de kaasdragers in actie in hun traditionele kostuums. Vervolgens gaat de tour door naar Schermerhorn waar je een bezoek brengt aan een windmolen. Als laatst leren we meer over kaas in Edam door een bezoek aan een kaasboerderij.

Vertrek: Elke vrijdag om 9.15u.
Duur: 5 uur
Alkmaar, Kaas en Windmolens

Dagje Noord-Holland en Zuid-Holland
Noord- en Zuid-Holland Tour

Noord- en Zuid-Holland Tour
Combineer het beste van twee provincies en bespaar 15%

Combineer de Noord-Holland Tour en de Zuid-Holland Tour in een dag! In de ochtend gaat u naar de vissersdorpen Volendam, Marken en de Windmolens in de Zaanse Schans in Noord-Holland. Na deze hoogtepunten brengt u een bezoek aan Zuid-Holland. De steden Delft en Den Haag worden aangedaan en u  brengt een bezoek aan miniatuurstad Madurodam.

Hoogepunten:

· Windmolens in het beroemde Zaanse Schans

· Volendam & Marken

· Een klompmakerij

· Met de boot naar Marken

· Delft & Den Haag

· Delfts Blauw Fabriek

· Binnenhof

· Vredespaleis

· Madurodam

Alles wat u kunt en wilt zien in Nederland. Het prachtige platteland rondom Amsterdam en twee van de meest interessante steden van Zuid-Holland. In de ochtend vertrekt u naar de Zaanse Schans en bezoekt u de vissersdorpen Volendam en Marken. Tijdens deze tour maakt u een vaart naar Marken en bezoekt u een molen die nog steeds in functie is, een kaasmakerij en een klompenmaker.
Het middagprogramma gaat de groep naar het historische Delft (inclusief een bezoek aan een genootschap dat echt Delfts Blauw nog produceert). In Den Haag bezoekt u het Binnenhof en het Vredespaleis. Ook bekijkt u Nederland in het klein in Madurodam. Alle entreegelden zijn inbegrepen!

Aanvang excursie: dagelijks om 08.45u. Zorg ervoor dat u op tijd bent! (15 minuten voor vertrek)
Duur: 9,5 uur
Dagje Noord-Holland en Zuid-Holland

Bustoer Amsterdam
Stadstour door Amsterdam. Begeleide stadstour per bus.

Begeleide stadstour per bus
Ontdek het oude en het nieuwe Amsterdam!
Deze stad tour brengt u langs de belangrijkste highlights van Amsterdam, zoals het Koninklijk Paleis, het Nationaal Monument, de Magere Brug, de Albert Cuypmarkt, de mooie huizen langs de grachten en een molen aan de rivier de Amstel met onze comfortabele luxe bus! De meertalige gids beschikbaar in 16 talen geeft u gedetailleerde informatie over de bezienswaardigheden en monumenten. De bus stopt bij de Windmolen en de beroemde Diamante Fabriek. Met deze tour haal je het beste uit de stad in korte tijd!

Aanvang excursie: dagelijks om 9.15 uur. Zorg ervoor dat u op tijd bent! (15 minuten voor vertrek) Duur: 2,5 uur.
Bustoer Amsterdam

Arena stadiontour
Arena Stadiontour

Arena Stadiontour
Ruim een uur loop je met een enthousiaste gids door de Amsterdam ArenA. Je loopt langs de rand van het veld, voelt aan het leer van de viptribune en ziet de mixed-zone waar de spelers worden geïnterviewd. Als Ajax geen training of wedstrijd heeft, bezoek je zelfs het kleedkamergebied. Wanneer je de gratis Tour-App downloadt op je smartphone, beleef je nog meer Ajax-historie en tourplezier. Je gratis foto is te downloaden via de ArenA Facebook-pagina.

Vertrektijden tours: 

1 september – 30 juni

Dagelijks om 10.30 uur *, 11.15 **, 12.00, 12.45, 13.30, 14.30, 15.30, 16.30 uur

* Niet op zaterdag

Juli en augustus

Dagelijks van 10: 30 ** tot 16:50 (elke 20 minuten)

** Op zaterdag start deze tour om 11:30 uur, ivm een Ajax training

Hoe komt u er:
Neem metrolijn 54 of de trein naar station Bijlmer. Alle World of Ajax Tours vertrekken vanaf hoofdingang E.

Ticket is het hele jaar geldig. Vermijd wachtrijen en koop uw ticket online.
Arena stadiontour

Bier proeverij Amsterdam
Amsterdam Bier Proeverij 3
Amsterdam Bier Proeverij.
Al lerend over bier en het brouwen van bier wandel je met de gids door de straten van Amsterdam. De rondleiding duurt ongeveer 3 uur en behalve het proeven van verschillende bieren loop je van de ene interessante plek naar de andere. Zorg er daarom voor dat je comfortabele schoenen draagt en rekening houdt met het weer.
Bezichtig het originele Heineken gebouw en leer hoe door de eeuwen heen de smaken van de lokale bieren zijn gevormd. Bezoek de gespecialiseerde bierbarretjes en brouwerijen van Amsterdam en proef enkele biertjes. Bij één van de stops, een indrukwekkende bierhal, kun je zelfs kiezen uit bijna 200 honderd soorten bier. Naast het bier, is ook een Hollandse snack inclusief.
Let op: deze tour is GEEN kroegentocht, het is een wandeling gecombineerd met een bierproeverij, begeleidt door een enthousiaste en informatieve gids. Om deel te nemen aan deze tour dien je tenminste 18 jaar te zijn, vergeet niet je identiteitskaart mee te nemen ter verificatie.
Waarom online tickets kopen?

 • Eenvoudig en snel boeken voor de beste prijs
 • Je bent verzekerd van je plek en geniet van een zorgeloze trip
 • Je ontvangt je voucher per e-mail, print het voucher en lever deze in voor je toegangsbewijs

De tour is inclusief

 • Lokale, ervaren Engelstalige gids
 • 3 biertjes
 • een typisch Hollandse snack

Belangrijke Informatie

 • Duur: ongeveer 3 uur
 • Vertrektijd: wo, do, vr en zat om 16:30
 • Seizoen: het hele jaar door, behalve enkele dagen die geblokkeerd zijn in de kalender
 • Maximum aantal deelnemers per gids: 12
 • Leeftijdsgrens: 18 jaar en ouder (ID vereist)
 • Exclusief: Overig eten en drinken, toegang tot overige attracties en/of museums, Tip voor de gids. (Niet verplicht)
 • Startpunt: de Beer Temple in het centrum. Het exacte adres staat op de voucher.
 • Eindpunt: Een bierhal in het centrumBier proeverij Amsterdam

 

Twijfel je? Er zijn ook leuke keuze kadobonnen:
Bekijk hier de mogelijkheden!

 

I amsterdam City Card
Krijg gratis entree tot de belangrijkste Amsterdamse musea & attracties, ontdek Amsterdam vanaf het water met een gratis rondvaart en maak onbeperkt gebruik van het OV in Amsterdam (bus, tram & metro).

Facebook Like ons en maak kans op een keuze kadobon, kies je eigen dagje weg.